Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017


ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!



Φυσικά το μεγαλύτερο ρόλο στα ατομικά ταξίδια, έχει η ψυχολογία σου. Αν θες να απομονωθείς ή αν απλά δεν μπορείς να βρείς παρέα για να ακολουθήσει... Πάντα υπάρχουν οι δύο όψεις του νομίσματος με τα υπέρ και τα κατά, αλλά όλα είναι θέμα επιλογών!!!

Υπέρ

  1. Έχεις την ησυχία σου! Δε σε ενοχλεί κανένας.Μπορείς να περισυλλογιστείς όσες ώρες θέλεις.
  2. Έχεις ολόκληρο το δωμάτιο μόνος σου!!
  3. Κοιμάσαι όποτε θες, δεν ξυπνάς βέβαια όποτε θές γιατί πρέπει να πάρεις και ένα πρωινό, που κι αυτό φυσικά αν το θες!
  4. Βγάζεις το πρόγραμμα της εκδρομής μόνος σου! Διαλέγεις τα αξιοθέατα, το πως θα περάσεις τη μέρα, το πού θα πιείς καφέ και πού θα φας!
  5. Δεν έχεις κανέναν ξεναγό πάνω από το κεφάλι σου να γκρινιάζει και να λέει σε μισή ώρα να είστε όλοι μαζεμένοι στο λεωφορείο και να τρέχεις μέσα στο άγχος να προλάβεις να δεις το μουσείο!!
  6. Οι συνταξιδιώτες σου είναι επιλεγμένοι (μόνο ο εαυτός σου δηλ.) και δεν είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι άλλα 40 άτομα του γκρούπ, διαφόρων ηλικιών που σίγουρα δεν ταιριάζεις με όλους και ο καθένας είναι με το μακρύ του και το κοντό του.
  7. Διαλέγεις εσύ το budget της εκδρομής και το ποσό που θα διαθέσεις.
  8. Μια χώρα για να την γνωρίσεις πρέπει να την περπατήσεις μόνος σου, να παρατηρήσεις τους ανθρώπους, τις συνήθειές τους, να ζήσεις την κουλτούρα τους! Τα γκρουπ συνήθως κάνουν συμφωνίες με συγκεκριμένα μαγαζιά που πετυχαίνουν μεν καλύτερες τιμές, αλλά δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικά σε αυτό που περιμένεις να δεις. Όπως π.χ.την πρώτη φορά που πήγα Κωνσταντινούπολη και μας πήγαν στα χανουμάκια εγώ περίμενα να δω τον αυθεντικό χορό της κοιλιάς και αντί γι'αυτό είδα κάτι Ρωσίδες χορεύτριες που δεν είχαν καμία σχέση με τα τούρκικα χανουμάκια!!



Κατά

  1. Αν δεν τα πάς καλά με τον εαυτό σου, είναι δύσκολο να συμβιώσεις μαζί του, ακόμα και μια μέρα όταν βρεθείς μόνος οπουδήποτε.
  2. Πληρώνεις εξτρά το μονόκλινο όπως και όλες τις επιλεγμένες σου εκδρομές. Και αυτό που με εκνευρίζει πάντα είναι πως ακόμα και για ατομικές εκδρομές και ξεναγήσεις που θέλεις να κλείσεις έστω και μέσω ίντερνετ, σου βάζουν οπωσδήποτε το λιγότερο 2 άτομα!!! Μα είμαι ένας άνθρωπέ μου, που να τον βρω τον άλλο;;; ΌΧΙ πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε δύο, αλλιώς φάε ένα 50 δόλλαρο εξτρά επειδή είσαι ένας!!
  3. Όσο καλά και να τα πας με τον εαυτό σου, από ένα σημείο και μετά αρχίζεις να βαριέσαι! Καλή και η απομόνωση, αλλά θές και έναν άνθρωπο να πείς μια κουβέντα... Εκεί ή γίνεσαι πιο φιλικός με τον μπάρμαν, σερβιτορο ή αν είσαι λίγο πιο κοινωνικός στη βόλτα σου, όλο και κάποιον θα πετύχεις που να είναι ευδιάθετος και να πείτε κ δυο κουβέντες παραπάνω.
  4. Νιώθεις μια μικρή ανασφάλεια. Σε οποιοδήποτε μέρος και να επιλέξεις να πάς, όταν είσαι σε άλλη χώρα, νιώθεις ένα μικρό φόβο και ιδίως όταν θέλεις να κυκλοφορήσεις και τα βράδια. Ενώ με το γκρούπ είναι διαφορετικά. Ξέρεις πως υπάρχει ένας ξεναγός μαζί, ένα λεωφορείο που μπορεί να σε μεταφέρει ανα πάσα στιγμή και άλλα 40 άτομα που σε κάνουν, όπως και να το κάνουμε να νιώθεις μια ασφάλεια.Σε ένα ταξίδι μου στην Αφρική, αναγκάστηκα να παντρευτώ και να έχω και δύο παιδιά ( στα ψέματα φυσικά), γιατί όλοι με ρωτούσαν αν είμαι παντρεμένη και αν έχω παιδιά επειδή με έβλεπαν να είμαι μόνη μου! Έτσι έλεγα σε όλους πως είμαι παντρεμένη αλλά ο σύζυγος θα έπαιρνε την άδεια μετά από 3 μέρες και θα βρισκόμασταν σε άλλη πόλη για να συνεχίσουμε τις διακοπές μας!! Τι να κάνεις;; Η ασφάλειά σου πάνω απ'όλα!!!
  5. Το βασικότερο όμως είναι πως δεν έχεις κανέναν να μοιραστείς τις διαφορετικές μοναδικές στιγμές που ζείς σε όποιο ταξίδι και αν πας!! Αυτό που λένε μόνος ούτε στον παράδεισο, έχουν δίκιο νομιζω..


Γι' αυτό καλή η μοναξιά στα ταξίδια μας, γιατί όλοι έχουμε την ανάγκη της απομόνωσης κάποιες στιγμές, αλλά και η παρέα έχει άλλη χάρη...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου